Využijte dopravu ZDARMA na všechny bateriové stanice!

3 důvody, proč si pořídit bateriovou stanici s větší kapacitou

Není asi velkým překvapením, že vám jakýkoli výrobce bude přirozeně radit, abyste si koupili větší nebo výkonnější zařízení. Pravdou ale je, že pokud zvolíte bateriovou stanici s vyšší kapacitou, může se z toho ve výsledku stát velmi chytrá investice.

1. Vyšší životnost

Životnost baterie se uvádí pomocí takzvaných cyklů. Jeden cyklus je vybití ze 100%  na 0%, vybití ze 100% na 50% je polovina cyklu.

Stanici s větší kapacitou tak bude trvat dokončení jednoho cyklu přirozeně delší dobu. Představte si například dva stejné chytré telefony. Jeden z nich by měl baterii s menší kapacitou a ten druhý s větší. Na konci dne pak bude telefon s menší kapacitou baterie na 0% (vyčerpán 1 celý cyklus) a druhý na 50% (vyčerpána pouze polovina cyklu). Baterie s větší kapacitou by tak vydržela dvakrát déle.

Doporučenou úroveň nabití udržíte snadněji u stanice s vyšší kapacitou. Nejvíce z baterie vytěžíte, pokud ji budete dobíjet na 80% kapacity a vybíjet na maximálně 20%. Pokud budete často takzvaně "jezdit na výpary", životnost baterie se bude rychleji snižovat. U bateriové stanice s vyšší kapacitou bude snadnější uhlídat zmíněné rozmezí nabití mezi 80% až 20%.

2. Efektivnější

K napájení AC zásuvek stanice je zapotřebí měnič, jehož provoz spotřebuje také určité množství energie. Měniče EcoFlow mají působivou účinnost 90+%, ale toto číslo můžete maximalizovat pomocí výkonnějšího (většího) měniče.

Vzorec je zcela jednoduchý, čím větší stanice EcoFlow, tím výkonnější měnič v sobě skrývá. Právě měniče, stejně jako baterie, fungují nejlépe, když nejsou úplně maximálně vytížené. A co to vlastně znamená v praxi? Pokud má vaše bateriová stanice výkon například 1000 W, bude měnič pracovat efektivněji, pokud budete odebírat něco mezi 400 až 700 W.

Jinak řečeno: méně energie se spotřebuje, pokud je 500 W lednička připojena k 1000 W stanici namísto k 600 W stanici. Chladnička stále odebírá stejné množství wattů, ale větší měnič bude pracovat ve své "komfortní zóně".

3. Plánování do budoucna

Je super být o krok napřed. Znáte takovou tu typicky oblíbenou větu z pracovních pohovorů - Kde se vidíte za pět let? No, a teď si položte podobnou otázku - Jak to bude vypadat s vaší baterií za pět let? V té době už bude mít bateriová stanice stoprocentně něco odslouženo a její kapacita bude určitě nižší než na začátku služby. U bateriových stanic s větší kapacitou však bude toto omezení značně eliminováno.

Očekávat nečekané. Výpadek proudu může někdy trvat déle, než bychom si dokázali představit. Pokud však budete mít po svém boku bateriovou stanici s větší kapacitou, nemusí vám obdobné situace dělat až takové vrásky. Přiznejme si, že elektronika čím dál více zasahuje do našich životů a ovlivňuje je. Ať už jste na cestách, bavíte se nebo pracujete, stanice s větší kapacitou vám dokáže život značně usnadnit.

RIVER Pro
DELTA Max
DELTA Pro
 RIVER Pro DELTA Max DELTA Pro
720 až 1440 Wh
rozšiřitelná kapacita
2 až 6 kWh
rozšiřitelná kapacita
3,6 až 25 kWh
rozšiřitelná kapacita
600 W
AC výstup
1800 W
AC výstup
3600 až 7200 W
AC výstup
KOUPIT KOUPIT KOUPIT