Využijte dopravu ZDARMA na všechny bateriové stanice!

9 důvodů, proč potřebujete přenosnou bateriovou stanici na kempování

Přenosné bateriové stanice mohou být užitečným pomocníkem v domácnosti během výpadků elektrického proudu. Svoje uplatnění si najdou ale také v dílně nebo na staveništích. Mnoho lidí si ale stále neuvědomuje řadu výhod, které právě bateriové stanice poskytují během kempování v autě.

Bateriové stanice mohou ještě umocnit váš pohodový zážitek z kempování a dokonce učinit vaše dobrodružství v přírodě bezpečnější.

  1. Kempování v pohodlí se vší parádou

Všichni ti, kdo si rádi i při kempování užívají pohodlí, jistě ocení stálý přístup k elektrické energii. S přenosnou bateriovou stanicí si můžete užívat výdobytků moderního života, i když se vydáte kempovat na divoko.

Představte si, že se probouzíte za doprovodu zvuků ranní přírody, a přitom si můžete uvařit čerstvý šálek espressa, místo rozpustné kávy 3v1, ohřívané na plynovém vařiči. Kromě toho si budete moci kompresorem snadno nafouknout matraci nebo obstarat další spotřebiče. Způsobů, jak si vylepšit oblíbené kempování, je přece celá řada.

I malá bateriová stanice uchová dostatek energie k nabíjení osobních elektronických zařízení a malých spotřebičů – od chytrých telefonů po kávovary, světla, počítače a další. 

Malé stanice, jako je například EcoFlow RIVER 2, vám poskytnou dostatek energie, abyste mohli zůstat v pohodlí, a přitom jsou stále dostatečně kompaktní a lehké (jen 3,5 kg). RIVER 2 snadno sbalíte do krosny a můžete vyrazit.

  1. Vyrobte si vlastní elektřinu

Přenosné bateriové stanice jsou v podstatě elektrocentrály s akumulátorem – většina z nich poskytuje dostatek energie pro napájení řady vašich oblíbených spotřebičů. Pro delší pobyty v přírodě doporučujeme zkombinovat přenosnou bateriovou stanici s přenosnými solárními panely. Tímto způsobem získáte přístup k čisté solární energii, ať už jste kdekoli.

Přenosné bateriové stanice EcoFlow, jako je řada RIVER 2, můžete solárně dobíjet až 220 W z 0 na 100% za 4 hodiny. Přenosné bateriové stanice se solárními panely tak představují účinnou a ekologičtější alternativu k agregátům na fosilní paliva.

Oblíbené spotřebiče tak budete mít vždy k dispozici, ať už jde o chytré telefony, notebooky nebo Bluetooth reproduktory. Zapojíte i malé kuchyňské spotřebiče, jako třeba toustovače, mixéry a další.

Skvělá věc na solární energii je, že můžete vyrábět elektřinu tak dlouho, dokud svítí slunce. Na rozdíl od benzínu nebo jiných fosilních paliv je solární energie obnovitelná a zcela zdarma.

Přenosné bateriové stanice nejsou závislé jen na slunečním svitu. Můžete je dobít při přejezdech autem z autozapalovače nebo ze zásuvky na 230 V (AC) v restauraci nebo v kempu. A to z 0 na 100% za 70 minut.

  1. Čistá a tichá energie

Někteří táborníci si přibalí agregát, který pohání jejich obytný vůz nebo spotřebiče v kempu. Agregáty se spalovacím motorem jsou však poměrně hlučné, produkují emise, včetně oxidu uhelnatého a zapáchají, pokdu je ne převážíme například na vozíku. Nejen, že to může radikálně ovlivnit váš zážitek z kempování, ale hlasitý generátor může obtěžovat i sousední kempaře. Mnoho kempů musí povolit provoz generátoru na fosilní paliva a umožňuje jejich zapnutí pouze v určených hodinách.

Aby byl váš zážitek při kempování tichý a čistý, doporučujeme nahradit takový agregát přenosnou bateriovou stanicí a solárními panely. Mohou poskytnout stejné množství energie, snadno se dobíjejí, jsou tiché a neprodukují spaliny. 

Klasické generátory jsou často těžké, musíte k nim s sebou vozit palivo a vyžadují poměrně častou údržbu. Přenosné bateriové stanice jsou na rozdíl od nich lehčí, menší, snadněji se používají a pohodlněji je dobijete solárními panely.

  1. Ideální pro obytňáky

„Van life“ se stal v poslední době oblíbenou formou cestování. Kombinuje v sobě prvky kontaktu s přírodou, ale zároveň zachovává pohodlí moderního života. Lidé si své přestavby vybavují kuchyněmi, klimatizacemi a dalšími spotřebiči.

Taková elektronika obvykle vyžaduje vlastní řešení napájení nebo připojení k zásuvce v kempech. Pokud se ale chcete dostat mimo prostředí kempů, pak je bateriová stanice tou nejlepší volbou. 

Ať už si upravujete svůj první obytný vůz a řešíte elektřinu, nebo chcete jen vyměnit klasický generátor vašeho obytného vozu za ekologičtější alternativu, přenosné bateriové stanice jsou vhodné řešení. Větší přenosná bateriová stanice, jako je EcoFlow RIVER 2 Pro, poskytuje více než dostatek energie pro provoz malých spotřebičů, jako jsou mikrovlnné trouby, varné konvice, mixéry a ventilátory.

Takové řešení se hodí zejména pro starší obytné vozy s malým počtem zásuvek. Přenosné bateriové stanice jsou skvělým doplňkem pro ty, kteří často "pálí" pojistky a přetěžují invertor v obytném voze, což je známkou toho, že stávající zdroj napájení nezvládá jejich nároky na připojené spotřebiče. 

  1. Snadné použití

Přenosné bateriové stanice EcoFlow lze snadno dobíjet jedním nebo kombinací čtyřech způsobů dobíjení:

  • Ze standardní zásuvky AC 230 V
  • Solárními panely
  • Z autozapalovače
  • Přes USB-C

Všechny stanice řady RIVER 2 lze z AC zásuvky plně dobít přibližně do 70 minut.

S přenosnými bateriovými stanicemi EcoFlow máte vždy několik možností pro jejich dobití. Není potřeba s sebou vozit kanystry s palivem nebo plynové lahve.

  1. Perfektní řešení pro nezávislost na síti

Pro oddané outdoorové nadšence, kteří upřednostňují kempování v přírodě, jsou přenosné bateriové stanice vynikající investicí, která zaručeně zpříjemní cestování.

Vzdát se pohodlí kempu, kde je k dispozici voda a elektřina, má své výhody. Můžete se vyhnout davům lidí, uniknout hluku a více si užít v dnešní době tolik vyhledávaný klid. 

Díky přenosným bateriovým stanicím můžete mít i při takových cestách přístup k oblíbeným moderním zařízením. Nehrozí vybití telefonu a bez problémů si i posvítíte. Na nezávislost a přístup k elektřině i na těch nejodlehlejších místech si prostě snadno a rádi zvyknete.

  1. Snadná přeprava

Možná stále pochybujete, zda si na kempování pořídit přenosnou bateriovou stanici. Koneckonců, je to jen další věc, kterou si sbalíte do auta. To už je stejně plné spacáků, ledniček, rozkládacích židlí a dalších věcí. Možná vás ale překvapí, jak skladné mohou přenosné bateriové stanice být. Malé až středně velké modely z řady RIVER 2 zabírají méně místa než třeba vaše cestovní chladnička.

Přenosné bateriové stanice EcoFlow RIVER 2 jsou malé, lehké a velmi snadno se přepravují. Ta nejmenší se vejde například i do batohu. Větší EcoFlow RIVER 2 Max má pak hmotnost jen 6,3 kg. S přehledem ale zvládne dokrmovat vaši oblíbenou elektroniku, a díky režimu X-Boost dokonce zvládne napájet i fén.

Už tak nemusíte volit mezi záložním zdrojem energie a cestováním nalehko. Zkrátka můžete mít obojí. 

  1. Bez obtíží uvaříte

Pro ty, kteří vyrůstali v kempech, je opékání buřtů na ohni nebo ohřívání jídla na plynovém vařiči nostalgický návrat do dětství. V každém případě si tyto nostalgické vzpomínky dopřejte, ale pokud si přibalíte i přenosnou bateriovou stanici, určitě tak přinejmenším rozšíříte své možnosti vaření během kempování. 

Můžete napájet mixér na smoothie (nebo koktejly), uvařit si čerstvou kávu z kávovaru, vařit na elektrické plotýnce nebo použít rychlovarnou konvici. Určitě se při kempování bez těchto spotřebičů obejdete, ale proč si to neudělat hezké, že?

  1. Vybitý mobil je minulostí

V dnešní době se na naše chytré telefony spoléháme prakticky ve všem – od plánování cesty autem, přes hledání těch nejlepších turistických tras, až po vždy připravenou svítilnu. Většina moderních táborníků by souhlasila s tím, že plně nabitý mobilní telefon a powerbanka pomáhají zajistit hladký průběh celého výletu. Snadno se ale může stát, že se baterie telefonu i powebanky vybijí už dlouho před koncem našeho plánovaného kempování. 

Díky přenosným bateriovým stanicím je tohle ale minulostí. V tomto ohledu nejde jen o luxus a pohodlí. Mobilní telefon je asi jediná věc, kterou chcete mít stále k dispozici pro případ nouze.

Závěr

Přestože je kempování skvělým způsobem, jak uniknout shonu každodenního života, neexistuje jediný důvod, proč si s sebou na cesty nevzít pohodlný a lehký zdroj elektřiny. 

Přenosné bateriové stanice EcoFlow poskytují dostatek energie pro napájení všech vašich oblíbených zařízení.

Zapomeňte na vybitou baterii telefonu nebo na nepříjemné burácení klasického agregátu a jeho zápach. Kombinace přenosné bateriové stanice a skládacích solárních panelů vám poskytne tichý a spolehlivý zdroj energie na vašich cestách.

Z těchto a dalších důvodů budou přenosné bateriové stanice jistě na vašem seznamu nezbytností pro perfektní požitek z kempování.