Využijte dopravu ZDARMA na všechny bateriové stanice!

Nejlepší baterie pro obytné vozy a kempování

Olověné akumulátory určitě nepatří k těm nejlepším pro kempování. Když začínáte přemýšlet o nejvhodnějším systému baterií pro cestování dodávkou, obytňákem nebo přívěsem, vězte, že několik složitě propojených olověných akumulátorů nejspíše nebude ta nejlepší volba. Přenosné bateriové stanice řady DELTA jsou univerzální bateriové systémy využívající lithiové akumulátory. Není třeba nic složitě instalovat, prostě jen naložíte a můžete vyrazit na cesty.

Výhody lithiových akumulátorů

Dejte sbohem olověným akumulátorům. Lithiové akumulátory udělaly z těch olověných stejnou "raritku", jako jsou v dnešní době třeba VHS kazety.

  • Nabíjí se mnohem rychleji
  • Žádné doplňování/odvzdušňování
  • 100% vybití (hlubší než u standardního hlubokého vybíjení)
  • Mají mnohem nižší hmotnost

Vždy připraveny

Místo toho, abyste zjišťovali, zda je tento měnič kompatibilní s tímto jističem za použití těchto kabelů, snoubí v sobě přenosné stanice EcoFlow všechny potřebné komponenty a ke všemu ve velmi stylovém a elegantním provedení. Vše od dobíjení, ukládání energie a napájení elektroniky bylo vyladěno na slovo vzatými a zkušenými profesionály. Přenosné bateriové stanice EcoFlow nahrazují celý napájecí systém:

Bateriové Stanice EcoFlow jsou známé především tím, že se zvládnou velmi rychle dobíjet ze standardní AC zásuvky – zhruba 2 až 5-krát rychleji než konkurenční výrobky. Není problém je dobíjet také z klasických elektrocentrál, solárních panelů nebo jednoduše ze zdířky zapalovače v autě. Se stanicí DELTA Max máte možnost využít také Smart Generator od EcoFlow nebo přídavné externí baterie. Zařízení DELTA Pro k tomu všemu zvládnete rychle dobít i na dobíjecí stanici pro elektromobily.

Každodenní využití solární energie je s bateriovými stanicemi EcoFlow naprostou hračkou. Mají standardní solární konektor a integrovaný MPPT regulátor maximalizuje účinnost panelů bez ohledu na to, jakou značku panelů připojíte.

Všechny přenosné bateriové stanice EcoFlow jsou vybaveny špičkovým měničem s čistou sinusoidou, jehož výkon dosahuje 90 % jmenovité kapacity baterie. To znamená více energie, kterou můžete využít k napájení svého obytného vozu.

Sledujte spotřebu energie v reálném čase a budete mít přehled, kolik hodin/minut provozu zbývá při aktuálním využití. Všechny tyto hodnoty si můžete prohlédnout na vestavěném LCD displeji, v mobilní aplikaci EcoFlow nebo na dálkovém ovladači (prodává se samostatně), který slouží jako druhý náhledový displej.

Systém správy baterií (Battery Managementy System) nabíjí/vybíjí akumulátory rovnoměrně, maximalizuje výkon a zabraňuje nebezpečným situacím. Vy si tak můžete bez obav užívat výhod přenosné energie a BMS se postará o zbytek

Díky tomu, že je systém stanic EcoFlow do puntíku promyšlený, jsou tím pádem stanice také mimořádně bezpečné. Každá součást je speciálně navržena tak, aby byla maximálně kompatibilní a bez problémů spolupracovala s dalšími komponenty.

Obytné vozy, dodávky a přívěsy

Stanice řady DELTA není problém zapojit do vašeho bydlíku. Jen je potřeba myslet na to, že pokud jej budete používat jako přípojku, bude možná potřeba pořídit odpovídající adaptér.

Výhody přenosných bateriových stanic

Přechod z olověných akumulátorů není jen o změně samotné. Mrkněte na pár věcí, co standardní 12 V bateriové systémy jednoduše nedokážou.

Mobilní aplikace

LCD displeje EcoFlow jsou bezesporu velmi přehledné a kvalitně zpracované. Mobilní aplikace však posouvá monitoring o další level výše. Skrze ní je možné nejen sledovat všechny aktuální hodnoty, ale dokážete s její pomocí zapínat a vypínat jednotlivé panely portů nebo upravovat celkové nastavení stanice.

Vezmete si je kamkoli

Přenosné bateriové stanice mají jednu nespornou výhodu, nejsou k ničemu pevně přidělány. Stačí je prostě odpojit a přenést třeba na venkovní posezení s rodinou nebo přáteli. Pokud není obytný vůz jediné vaše dostupné bydlení, můžete stanici DELTA Pro využít také jako energetickou zálohu pro váš domov při výpadcích proudu nebo pro snížení výdajů za elektřinu.

Nabíjení ze stanic pro elektromobily

DELTA Pro je první přenosná bateriová stanice, kterou můžete na cestách dobít také u stojanu pro elektromobily, která zvládají mnohem rychlejší dobíjení než vaše domácí AC zásuvky. Z 0 na 100% je možné dobít DELTA Pro už za zhruba hodinku a půl.

Jak porovnat olověné a lithiové baterie

Watthodiny vs. ampérhodiny

Jistě vám neuniklo, že pro velkou část přenosných stanic je udávána jejich kapacita ve watthodinách (Wh), zatímco olověné akumulátory využívají parametru ampérhodin (Ah). Tyto hodnoty jsou velmi důležité. Na jejich základě můžete získat přehled o tom, jak dlouho budou připojené spotřebiče schopny pracovat. Štěstím je, že porovnání těchto hodnot je ve výsledku vcelku jednoduché: stačí vynásobit počet voltů ampérhodinami a získáme watthodiny. Příklad: 12 V akumulátor s kapacitou 100 Ah bude mít kapacitu 1200 Wh. Pokud bychom sériově zapojili 3 takové akumulátory, jednalo by se o stejnou kapacitu, jako má DELTA Pro, což je 3600 Wh (3,6 kWh).

Hloubka vybití

U olověných akumulátorů se ve skutečnosti dostaneme pouze na 30% až 50% jejich udávané kapacity, protože vybíjení pod 50% kapacity akumulátor rychle degraduje. Využití lithiových baterií se proti tomu pohybuje v rozmezí 60% až 80%, v případě potřeby až 100%.

Ve stručnosti

Dá se říci, že lithiová baterie ve stanici DELTA Pro s kapacitou 3600 Wh se rovná třem akumulátorům s parametry 100 Ah 12 V. Ve skutečnosti však DELTA Pro může nahradit pět až šest 12 V akumulátorů, protože je možné využít prakticky celou její kapacitu. Stále vám to připadá málo? Kapacitu stanic DELTA Pro a Max můžete zdvojnásobit nebo dokonce ztrojnásobit připojením externích přídavných baterií.

Která ze stanic je tedy nejlepší pro cesty obytňákem?

DELTA Pro je špičková přenosná stanice pro kempování. Je připravena pro obytné vozy třídy A a B a její akumulátory LiFePO4 mohou dokonce překonat i životnost vašeho obytného vozu. Obrovskou výhodou je dobíjení z více zdrojů najednou nebo ultra-rychlé dobíjení na stanicích pro elektrické automobily. Samozřejmostí je také připojení až dvou externích přídavných baterií nebo možnost dobíjení pomocí smart generátoru.

DELTA Pro

 

K DELTA Max je možné pro navýšení kapacity připojit až dvě externí přídavné baterie, zvládne se dobíjet z více zdrojů a je plně kompatibilní se smart generátorem EcoFlow.

DELTA Max

 

Modely DELTA a DELTA mini jsou nejvhodnější pro dodávky a menší obytné přívěsy. Dokáží napájet veškeré vaše počítače, mobilní telefony, tablety, baterie pro drony atd. Zvládnou dokonce i některé náročnější spotřebiče a zaručeně vám zpříjemní cestování.

DELTA | DELTA mini