Využijte dopravu ZDARMA na všechny bateriové stanice!

Srovnání řady EcoFlow DELTA: Kterou přenosnou bateriovou stanici si pořídit?

Následující srovnání stanic by mělo poskytnout přehled o jejich kapacitě, výkonu, hmotnosti, připojení solárních panelů, chemického řešení článků a dalších parametrů, které by vám měli pomoci co nejrychleji najít ten nejvhodnější produkt pro vaše potřeby.

 

6 tipů pro výběr přenosné bateriové stanice řady DELTA

Přenosné bateriové stanice EcoFlow řady DELTA se vyrání v různých velikostech a mají spoustu funkcí, které vám poskytnou energii téměř pro každou situaci. Než se pustíme do porovnávání jednotlivých stanic, připravili jsme pro vás jednoduchý přehled 6 parametrů, které je třeba při výběru stanice zvážit.

Kapacita

Jako první je na řadě kapacita. Přenosná stanice s velkou kapacitou vám poskytne energii téměř pro každou situaci. Čím větší je kapacita, tím delší je i doba provozu, což znamená, že můžete déle využívat připojenou elektroniku a spotřebiče. Pokud hledáte stanici pro každodenní napájení běžných zařízení (například baterie dronů, mobilní telefony, tablety atd.), vystačíte si jistě se stanicí s menší kapacitou. Jestli však hledáte něco, co by utáhlo například domácnost při výpadcích proudu nebo zastalo napájení vašeho obytného vozu, určitě zvažte pořízení přenosné bateriové stanice s velkou a nejlépe i rozšiřitelnou kapacitou. Přesně takovým zařízením je například stanice EcoFlow DELTA Pro.

Výstup

Větší výkon vám samozřejmě nabízí i možnost připojení širší škály spotřebičů. Pokud chcete napájet lednice, sušičky, elektrické nářadí a podobně, určitě byste měli sáhnout po stanici s vyšším výkonem. Všechny stanice EcoFlow, vyjma stanice DELTA, jsou vybaveny funkcí X-Boost, díky které si hravě poradí právě i s náročnými spotřebiči.

Přenosnost

Když zrovna vyrážíte na cesty, určitě to poslední, co chcete, je vozit s sebou extrémně těžkou bateriovou stanici jen proto, abyste si mohli pustit film nebo dobít vaše oblíbená zařízení. Stanice DELTA nebo DELTA mini se dobře přenášejí a mají velmi solidní kapacitu i výkon.

Rychlé dobíjení

Je asi logické, že se vám nebude chtít trávit půl dne nad tím, než se vám bateriová stanice dobije a vy budete moci konečně vyrazit vstříc novým zážitkům. Všechny stanice EcoFlow jsou proto vybaveny funkcí extrémně rychlého a bezpečného dobíjení X-Stream. Nejnovější přírůstky rodiny DELTA, jako je třeba DELTA Pro, jsou vybaveny zcela novou technologií MultiCharge.

Solární dobíjení

V případě, že voláte také po možnosti solárního dobíjení, jsou stanice EcoFlow tou správnou volbou. Všechny naše stanice je možné dobíjet pomocí solárních panelů. Jediné omezení je jen v povolených maximálních parametrech daných stanic.

Chemické složení baterií

Je vcelku jedno, jestli naše zařízení budete nazývat přenosnými bateriovými stanicemi nebo solárními generátory, všechny v sobě obsahují akumulátory. Tudíž další věc, na kterou bychom se měli zaměřit, je chemie daných článků a jejich správa. Typ článků obsažených bude závislý na tom, pro jaké využití jsou stanice primárně určeny. Například baterie LFP, nacházejí se třeba ve stanici DELTA Pro, jsou navrženy především s cílením na velmi dlouhou životnost. Jiné stanice řady DELTA mají NCM baterie, díky kterým jsou zase lehčí a lépe se přenášejí.

Tímto jsme snad alespoň v základu představili asi nejdůležitější parametry, ke kterým je třeba při výběru přenosné bateriové stanice přihlížet. Dále pokračujeme samotným představením jednotlivých stanic řady DELTA.

 

DELTA Pro

Kapacita: Rozšiřitelná kapacita 3,6 až 25 kWh

Rozšiřitelná kapacita může ve výsledku znamenat, že byste měli být schopni v případě potřeby napájet celou vaši domácnost. Jediná jednotka DELTA Pro má kapacitu 3,6 kWh a není problém tuto kapacitu navýšit až na úctyhodných 25 kWh. Taková kapacita už by měla stačit opravdu takřka na vše, co myslíte?

Výkon: 3600 až 7200 W

Na AC výstupech poskytuje jedna stanice DELTA Pro výkon až 3600 W, který se pomocí funkce X-Boost dokáže navýšit až na 4500 W. Získáváte tak opravdu masivní výkon, díky kterému budete schopni připojit například klimatizace, pračky a další podobné spotřebiče. Díky ekosystému DELTA Pro můžete stanici připojit i k Home Panelu, čímž je možné dosáhnout ohromujícího výkonu až 7200 W.

Přenosnost: Nový design na kolečkách

DELTA Pro má oproti ostatním stanicím řady DELTA vylepšený design. Je vybavena dvěma kolečky ve spodní části jednotky a teleskopickou rukojetí, takže se dá opravdu snadno přepravovat a manipulace je naprostou hračkou.

Rychlé dobíjení: 6500 W MultiCharge

Ano, opravdu čtete správně a ne, opravdu to není vtip. EcoFlow DELTA Pro nabízí funkci 6500 W MultiCharge, která vám umožní ji dobít již za 1,8 hodiny.

Solární dobíjení: 1600 W solární vstup a maximální kompatibilita

Pokud patříte mezi ty, co hledají i alternativní zdroje dobíjení a třeba i příležitost ěco uspořit, máme pro vás dobrou zprávu. K bateriové stanici DELTA Pro je možné připojit solární panely s celkovým vstupem až 1600 W. Takto je možné stanici dobít už za 2,8 hodiny v případě příznivého počasí. Bez problémů připojíte přenosné solární panely nebo třeba i ty, které máte instalovány na střeše domu. Pro správnou funkci je však důležité dodržet následující technické požadavky: max. 1600 W, 11 až 150 V, konektor MC4.

Typ článků: Nová baterie LFP

DELTA Pro je jedinou stanicí z řady DELTA, která je vybavena baterií LFP. Ta nabízí více až 6500+ cyklů, což reálně znamená, že pokud se ni budete správně starat, bude vám sloužit opravdu mnoho let, než dosáhne 50 % své původně udávané kapacity.

EcoFlow DELTA Pro: Na závěr

DELTA Pro je v současné době naší nejvýkonnější stanicí s nejvíce možnostmi dobíjení a nejvyšším výkonem. U toho to však nekončí. Stanici je možné využít také jako součást ekosystému EcoFlow, k němuž patří Smart Home Panel, Smart Generator, externí přídavné baterie a další. Připočteme-li možnost dobíjení na stojanech pro elektromobily, MultiCharge dobíjení a systém správy baterií, máme před sebou dosud nejpokročilejší výrobek v kategorii přenosných bateriových stanic.

 

DELTA Max

EcoFlow DELTA Max je přenosná bateriová stanice, která poslouží jako záloha domácnosti při výpadcích proudu nebo jako společník na cestách. Základní kapacita 2 kWh stanice se dá rozšířit až na 6 kWh, disponuje možností duálního dobíjení, není pro ni problém solární vstup až 800 W a samozřejmostí je i monitoring a ovládání pomocí mobilní aplikace.

Kapacita: Rozšiřitelná kapacita 2 až 6 kWh

Jedna stanice DELTA Max nabízí kapacitu 2 kWh, což vám zajistí hodiny bezstarostného provozu vaší elektroniky. V případě potřeby je možné kapacitu rozšířit pomocí až dvou přídavných externích baterií na 6 kWh.

Výstupní výkon: Až 3400 W

Také DELTA Max je vybavena technologií X-Boost, která vám umožní snadno napájet i náročnější zařízení. DELTA Max nabízí na výstupních AC zásuvkách výstup až 3400 W, který udrží v chodu například vaši ledničku, sušičku a jiná zařízení.

Přenosnost: 2 kWh při hmotnosti 48 kg

Hmotnost stanice DELTA Max je zhruba 48 kg, což ji popravdě řadí spíše k těm těžším stanicím. Zachovala se u ní ale obdobná konstrukce, jako u stanice DELTA, takže se s ní i tak dá stále dobře manipulovat. Pokud ale vezmeme v úvahu, že máme k dispozici kapacitu 2 kWh, které se dají pohodlně přenášet, hmotnost zařízení ve výsledku není tak děsivá, jak by se na první pohled možná mohlo zdát.

Rychlé dobíjení: až 3400 W duální dobíjení

Díky rychlému dobíjení X-Stream je možné dobít stanici DELTA Max ze standardní AC zásuvky z 0% na 80% už za pouhých 65 minut. Pokud však připojíte i Smart Generator, získáte ultra-rychlé dobíjení se vstupem až 3400 W. Kombinovat lze i dobíjení ze sítě a solární panely nebo Smart Generator a solární panely. Obě varianty shodně se vstupem až 2600 W.

Solární dobíjení: vstup až 800 W

Ke stanici EcoFlow DELTA Max je možné připojit solární panely s celkovým vstupem až 800 W, například 2 x 400 W solární panely EcoFlow. DELTA Max nabízí rozsah vstupního napětí v rozmezí 11 až 100 V. Bez problémů připojíte i panely jiných výrobců, pokud disponují MC4 konektorem a splňují výše zmíněné technické parametry. MPPT regulátor, který je součástí každé stanice EcoFlow, v reálném čase automaticky detekuje napětí a proud a poskytuje co nejefektivnější dobíjení i během chladných či zamračených dnů.

Typ článků: NCM baterie

Stanice DELTA Max využívá baterii typu NCM. Tyto články se vyznačují velkou odolností a výdrží. Životnost je uváděna 800 cyklů do degradace baterie na 80% její původně udávané kapcity.

EcoFlow DELTA Max: Na závěr

Bateriová stanice DELTA Max je jako stvořená pro energetickou zálohu domácnosti nebo jako výkonná stanice na cesty. Kromě rozšiřitelné kapacity získáte také zařízení, které je schopné rychlého dobíjení hned z několik zdrojů. Při delších pobytech mimo síť je možné připojit také Smart Generator a všechny informace i nastavení stanice budete mít vždy po ruce díky mobilní aplikaci EcoFlow.

 

DELTA

Vůbec první stanice řady DELTA, která byla uvedena na trh, se stále se řadí mezi jedny z nejlepších bateriových stanic. Pro řpipojení vaší elektroniky je k dispozici kapacita 1260 Wh, hmotnost stanice je 14 kg, takže se s ní dá lehce manipulovat a je ideální na přepravu třeba autem nebo obytnou dodávkou.

Kapacita: Super kapacita 1260 Wh

S kapacitou 1260 Wh vám EcoFlow DELTA poskytne dostatek času pro nabíjení a pohánění základních zařízení, jako jsou například světla (10 W), lednička (120 W, AC), mikrovlnná trouba (1300 W, AC) a další.

Výkon: Obrovský výkon 1800 W AC

EcoFlow DELTA má 4 x 1800 W AC zásuvky, které poskytují dostatek energie pro spotřebiče a elektrické nářadí. Dokonce můžete připojit až 11 zařízení současně.

Přenosnost: 14 kg a promyšlený design

DELTA byla od našich designérů navržena tak, aby se dala velmi snadno přenášet. Zapojíte ji doma, přenesete ji na zahradu k posezení s přáteli nebo ji můžete naložit do auta a vyjet si do přírody. Právě pár úchytů po obou stranách zařízení zajistí pohodlné přenášení a nenáročnou manipulaci.

Rychlé dobíjení: 1200 W X-Stream

DELTA byla také první stanicí, u které se objevila možnost rychlého dobíjení X-Stream. Dobijete ji z 0% na 80% už za 1 hodinu, což je obrovskou výhodou oproti konkurenčním produktům na trhu.

Solární nabíjení: Solární vstup až 400 W

DELTA zvládne vstup ze solárních panelů až 400 W. To znamená, že můžete připojit až 3 x 160 W panely EcoFlow. S jejich pomocí se v případě slunečného počasí dobije DELTA zhruba za 3,5 hodiny.

Typ článku: NCM baterie

EcoFlow DELTA je vybavena baterií NCM. Systém správy baterií EcoFlow automaticky reguluje proud, napětí a teplotu pro nejlepší funkčnost, využití a bezpečnost. Pokud jde o životnost baterie, počítejte s 800 cykly do degradace baterie na 80% její původně udávané kapacity. To však neznamená, že byste po dovršení 800 cyklů museli zařízení vyhodit. Bude jistě sloužit i dál.

EcoFlow DELTA: Na závěr

K dispozici vám je kvlá kapacita 1260 Wh, množství portů, ke ktrým patří také 4 x 1800 AC zásuvka. S EcoFlow DELTA můžete zkrátka pohánět a nabíjet veškerou svoji oblíbenou elektroniku. Hodí se na cestování nebo domácí použití.

 

DELTA mini

S hmotností pouhých 10,7 kg je EcoFlow DELTA mini nejlehčí, ale i nejmenší přenosnou bateriovou stanicí řady DELTA. Nenechte se však zmást její velikostí, i tak se má čím chlubit. Nabízí kapacitu 882 Wh, výkon 1400 W, až 300 W solární vstup a další skvělé funkce.

Kapacita: 882 Wh

EcoFlow DELTA mini poskytuje kapacitu 882Wh, což je dostačující pro udržení vašich zařízení v chodu, když jste zrovna na cestách.

Výstup: parádních 1400 W AC

Ať už napájíte třeba vybavení ke kameře nebo zařízení ve vaší domácnosti, DELTA mini vám díky svému výkonu 1400 W poskytuje spoustu možností a k řadě portů lze připojit až 9 zařízení najednou.

Přenosnost: Praktický design a hmotnost jen 10,7 kg

Pokud je pro vás nejdůležitější přenosnost, je EcoFlow DELTA mini dokonalou volbou. Malá a výkonná bateriová stanice váží přibližně 10,7 kg a můžete si ji vzít opravdu kamkoli.

Rychlé dobíjení: 900 W X-Stream

Připojením DELTA mini do klasické síťové zásuvky ji nabijete z 0% na 80 % během 1 hodiny. Do 100% pak za pouhých 1,6 hodiny.

Solární dobíjení: 300 W solární vstup

K DELTA mini možné připojit až dva 160 W solární panely EcoFlow. S nimi dobijete stanici již za 4 hodiny, pokud bude přát počasí. A jelikož se jedná o opravdu malý systém, není problém využít solární energii opravdu kdekoli.

Typ článku: NCM baterie

Stejně jako EcoFlow DELTA a EcoFlow DELTA Max je i EcoFlow DELTA mini vybavena baterií s chemickým složením NCM, která vám poskytne více než 800 cyklů do degradace baterie na 80% její původně udávané kapacity. Opět bychom rádi zdůraznili, že ani tehdy stanice nepřestane sloužit a můžete ji bez obav dále využívat.

EcoFlow DELTA mini: Na závěr

 Tato přenosná bateriová stanice v sobě ukrývá výbornou kapacitu a výkon v nejmenším provedení z celé řady DELTA. EcoFlow DELTA mini je ideální jako záložní zdroj při výpadcích proudu, pro pobyty v přírodě nebo pro jakoukoli situaci, kdy potřebujete přenosnou energii.

 

Závěrem

Stanice řady EcoFlow DELTA nabízí vždy možnost výběru. Od lehčích variant, jako je DELTA mini, až po extrémně výkonné stanice, jako je DELTA Pro. Vyberte si stanici, která bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.